lørdag den 24. august 2013

Hvilke svampe finders der i vores lokale skov

Igår aftes blev det vi i lang tid har snakket om til noget, kurv, kniv, bøger og kamera blev pakket og vi smuttede i skoven. Kunne vi overhovedet finde nogen svampe? det blev kun til en enkelt og det ville vi ikke nøjes med så idag tog vi afsted igen, der fik vi øje på 2/3 mere, så nu har vi måske set 4 forskellige.
Tænker der findes mange flere, vi har bare ikke fået øje på dem :-)


Denne er ret stor og tung. Vi mener det er en rørsvamp, den har en gul brun farve oppe under.


Måske en lillebror til ovenstående?


Denne har lameller under bunden, andet ved vi ikke.Her ved vi ikke hvad vi har fundet.

Hvor er det skønt, at gå i skoven og se efter svampe og dufte til de forskellige dufte. Brombærbuskene er ribbet for modne bær, snegle og småkryb er studeret.
Vi forbereder os for endelig har vi fået sat en dato for en tur med en fantastisk kvinde og hendes dejlige tøser . Hun vil tage os med på svampetur, hun er garvet indenfor området og finder de gode og lækreste svampe, vi glæder os.

16 kommentarer:

 1. Ha ha hende kender jeg. Det er en brunstokket rørhat og dem finder vi også i assenbæk. Den bette er også sådan en eller en karljohannen. Den med lamellerne skal i holde jer fra. Kender den ikke. Den sidste er en støvbold og er spiselig. Dog har jeg ikke smagt den. Vi går efter de brunstokkede, Karl Johan og tragtkantareller i assenbæk. Skønt vejr men æ svamper ska ha noet vand

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi glæder os vildt til at komme på tur med jer :-)) jeg bestiller lige lidt vand i passende mængde hihi tak for hjælpen til identifikation af svampene, bare rolig vi kikkede kun, skar i dem og så ud igen. Vi tør ikke spise, det gør vi ikke før de er godkendt af kyndige.

   Slet
 2. Hov eller nok nærmere birkerørhat. Den skal i ikke spise. I kan tjekke ved at trykke på det svampede. Det skal blåne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der skete ingen ting da vi tryllede på den......

   Slet
 3. Det lyder spændende - dejlige billeder du har taget! Jeg tør ikke plukke svampe, da jeg ikke ved hvilke, der er giftige, men de er meget fascinerende bare at kigge på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Synes det er meget spændende :-) tak
   Jeg vil så utrolig gerne lære dem at kende så nu tager vi afsted og prøver, håber det lykkedes for osted tiden og hjælp.

   Slet
 4. De to øverste er sandsynligvis Spiselig Rørhat - også kaldet Karl-Johan.
  Den Brunstokkede Rørhat bliver blå, når man rør ved rørene, men det er denne tydeligvis ikke.
  De nederste er en støvbolde, men er uspiselige, når de er blevet så gamle, som disse. De skal være helt unge og helt hvide indeni uden henfald.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for hjælpen Ann der skete ikke noget da vi rørte den :-)

   Slet
 5. Glemte lige .... Det er ikke Birkerørhat, som ser helt anderledes ud (i hvert fald for en kender ;)). Birkerørhat kan godt spises, men er ikke en så delikat svamp, som Spiselig Rørhat og Sommerrørhat. Jeg bruger bl.a. Birkerørhat til at lave sovseterninger af til fryseren. De to midterste kan jeg ikke lige se, hvad er, men de er ikke spiselige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi studerer og håber vi finder ud af hvad er hvad.

   Slet
 6. Der er ikke noget bedre end en tur i skoven efter svampe. Jeg kan anbefale at I tager en guidet tur, når I ikke er helt sikker på hvad I finder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så skønt at gå i skoven :-) er lige ved at finde ud af om der er guidede ture i nærheden, så tager vi med :-) vi spiser dem ikke, det tør vi ikke. Måske en gang.

   Slet
 7. Det er så hyggeligt med sådan en skovtur. Pas nu på ikke at spise dem, før i får dem identificeret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det, vi hygger os ;-) nej vi spiser dem ikke, det tør vi ikke endnu da.

   Slet
 8. Det er nok godt at aliere sig med en svampekyndig .. Den øverste er en rørsvamp, og dem går man sjældent galt i byen med.
  Jeg har hørt der ikke er voldsomt mange svampe i år - men jeg så nogle Karl Johan'er langs vejen idag.
  Det er hyggeligt at gå på svampejagt i skoven :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig til vi skal afsted ;-) det er nu så afstressende at gå der med måsen i vejret og koncentreret kikke efter svampe hihi sikke et syn.

   Slet