tirsdag den 18. juni 2013

Hvad gør jeg nu ?


Peasy går det rigtig fint med, det er jo ingen sag bare, at strikke rund. Det er bestemt ikke sidste gang, at denne metode bruges hvis jeg altså lige finder ud af det med kanten.
Her er jeg nu i tvivl om hvor det er jeg skal samle maskerne op til kanten.
Er det i den hæklede række af fastmasker som jeg har gjort på billedet? 
Og samler I op i alle masker eller springer I nogen over?
Bruger i en anden pind størrelse til kanten hvis i gør hvor meget går i så ned?
Det lyder næsten som om jeg aldrig har strikket kanter før men dette er en ny metode og tvivlen kommer rullende ind over mig.


Kan mærke jeg har lidt sommerfugle i maven over, at skulle klippe i strikket uden, at have syet i det først.
Er holdbarheden den samme?
Måske jeg skulle pakke bekymringerne væk og håbe på at det holder.

15 kommentarer:

 1. Du skal samle masker op lige før den hæklede kant,ikke i de hæklede fastmasker,nogle samler masker op før de klipper ,andre efter,men der skal hækles først,kig evt hos Ulla,eller slagt en hellig ko,de har brugt den til deres peasyer :)),jeg ville nok samle op i næsten hver maske,undt på hver 3-4 maske som jeg ville springe over,da kanten ellers godt kan blive for løs,og det skal nok holde :))

  SvarSlet
 2. Jeg synes jeg har kikket hos dem uden at jeg helt kunne se det. Men jeg snupper det du siger i rækken af masker på trøjen :-) jeg tænker at den vil blive for lallet hvis jeg gør det i hver så nogle skal springes over. Tak for hjælpen.

  SvarSlet
 3. du samler masker op ligesom du ville göre hvis du havde strikket frem og tilbage, de masker du hækler og klipper i er jo dem du har lavet i tillæg til hvad du ellers havde gjort. så maskerne du hækler og klipper i kommer sådan set den strikkede eller hæklede knaphulskant ikke noget ved.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 4. måske kan denne her side hjælpe http://hexenstrik.blogspot.dk/2010/05/gys-klip-i-strik.html

  SvarSlet
 5. Du skal samle masker op på "trøjesiden" af hæklekanten. Lad 1 række maske være inden du samler op. Giver det mening? Måske man også kan samle op i hæklekanten. Jeg har ikke prøvet, men hvorfor ikke?
  Jeg samler 3 masker op og springer 1 over. jeg har brugt samme pind til kanter som til trøjen.

  SvarSlet
 6. Hej
  Jeg kan sig at jeg gør som Ulla lige har skrevet. Men som du har jeg og er stadig i trivl lm det holder lige så godt som når man syr, men der er mange der har gjort det her på det sidste så hvorfor skulle det ikke holde. Glæder mig til at se din trøje færdig.

  SvarSlet
 7. Uhh - jeg forståe din bekymring. Men jeg fandt engang en video på Utube, der nøje viste fremgangsmåden. Måske kan du finde frem til den ?

  SvarSlet
 8. Du skal bestemt gøre som Ulla og de andre skriver.
  Dog går jeg altid en ½ nummer ned, når jeg strikker rib kanter og samler 4 masker op, springer 1 over og samler igen 4 masker op osv....

  Det ser altså flot ud.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 9. Uld har også den store fordel, at den filter lidt ved "gnidren" mod kroppen, så jeg tror ikke, at du behøver at være bekymret. Er spændt på at se resultatet :-)

  SvarSlet
 10. Jeg samler altid 3 op og springer en over :0)

  SvarSlet
 11. Jeg forstår din bekymring. Er "heldigvis" endnu ikke færdig til at klippe op, men vil prøve samme metode, når jeg når der til.

  SvarSlet
 12. Det er dejligt, at du har så mange strikkekyndige piger, der kan give gode råd! Jeg er spændt på at se resultatet :-)

  SvarSlet
 13. Jeg har ikke prøvet metoden endnu, så jeg følger spændt med her. Har selv gang i en Peasy, der skal klippes op, så nu skal hæklemetoden prøves. Er dog også ligesom du i tvivl om hvor jeg skal samle masker op.

  SvarSlet
 14. Den model kender jeg ikke, saa jeg kan ikke vaere til nytte. Haaber du finder ud af det.

  SvarSlet