lørdag den 15. juni 2013

Søde sager fra morgenstunden


Igår på min runde rundt i blogland så jeg hos Henriette, at hun tidligere havde lavet sirup. Det måtte jeg bare prøve :-) Kirsebærrene lå i fryseren og jeg tænkte, at de måtte kunne bruges. Så idag da sønnike var sendt afsted til Heide Park med klubben kl 6.45 var jeg klar. Klar til en time med strik på Peasy og dampende varm mokka i koppen. Grunden var, at jeg ingen rørsukke havde og pænt måtte vente til Brugsen åbnede.


Kirsebær siruppen er ikke blevet helt så tyk som jeg gerne ville have den men jeg er sikker på, at det kommer til, at blive brugt alligevel. 


Kirsebær sirup
300 gram kirsebær
200 gram lys rørsukker
1 del vand
Det hele kommes i en gryde og småsimre i 15 min.
Glasflasken blev skyllet med kogende vand og atamon inden jeg sigtede og hældte siruppen i.


Næste projekt var vanilje sirup, det havde jeg set hos Valdemarsro du kan finde opskriften hos hende.




Kirsebær siruppen til venstre og den skønneste vanilje sirup til højre.

Håber i får en dejlig sød lørdag.

10 kommentarer:

  1. Flittige dig.
    Først en times strik og derpå henkogning til sirup. Det taler til min indre kogekone. Jeg må igang med at læse så jeg også kan få lavet noget så lækkert.

    Tak og en sød eller strikkende lørdag til dig.

    Kh. Lis

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var en dejlig start på dagen :-) nu er der kommet en blomme sirup med stjerneanis til.
      Jeg synes da du skal prøve det er meget hyggeligt.

      Slet
  2. Det ser lækkert ud... sådan en time i fred og ro er guld værd!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak det vil jeg love at det også er :-) jeg nød den så meget.

      Slet
  3. Hvor lyder det dog lækkert med kirsebær- og vanillesirup! Jeg kan tænke mig, det kan indgå i mange former for skønne desserter :-) God lørdag aften til dig!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg kunne ikke dy mig der er kommet endnu et glas til af blommer med stjerneanis i, den er SÅ lækker.
      Ja eller på lidt græsk yoghurt med den hjemmelavede drys :-) nu prøver vi os frem.

      Slet
  4. Jeg må lige kommentere dit forrige indlæg: Jeg plukker også altid lupiner - jeg elsker duften af dem - lige i nærheden har vi en skrænt, hvor der er ene blå lupiner og det er et fantastisk skue :-)

    Den vanillesirup ser meget, meget spiselig ud - sikken en smuk farve og så med de fine korn :-)

    SvarSlet
  5. Det lyder rigtig dejligt, især vanillesirupen ser skøn ud og smager garanteret himmelsk

    SvarSlet
  6. Hvor ser det bare fantastisk lækkert ud. Det må jeg prøve.
    Ennhilsens fra det ultrskønne mallorca

    SvarSlet
  7. Ser laekkert ud. Saadan en gang vanillesirup paa is, mums.

    SvarSlet